Speedway
Arkivbild. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Rospiggarna vann första semifinalen

3:02 min

Rospiggarna vann Smederna i Eskilstuna med 51 - 39, i en match som blev kraftigt försenad på grund av regn. Det var Smedernas första förlust på hemmaplan för säsongen.

Många var det som trodde att om Rospiggarna skulle kunna bräcka Smederna så skulle det i så fall vara på hemmabanan. Men så blev inte fallet.

De tre första heaten blev jämna och slutade 3-3, vilket gav ställningen 9-9. Men efter det så lyckades Rospiggarna allt som oftast hålla kommandot i matchen.

I det nionde heatet kom kvällens första 5-1:a för Rospiggarna tack vare Jason Doyle och Max Fricke vilket då gav ställningen 24-30.

Det blev ett underläge som hemmalaget aldrig kunde ta igen. Det fjortonde heatet plockade Rospiggarna ytterligare en 5-1:a.

Det sista heatet fick tas om efter det att hemmalagets stjärna Fredrik Lindgren gått omkull och blivit utesluten. Det sista heatet slutade även det 5-1 för gästande Rospiggarna. Matchen slutade 39-51, tufft inför bortareturen för Smederna.

Bästa poängplockare i Smederna blev Fredrik Lindgren med elva poäng samtidigt som Jason Doyle kammade hem 15 poäng för gästande Rospiggarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista