Burrata med tomater, pistage, citron och örter
Martin Anderssons burrata med tomater, pistage, citron och örter Foto: Åsa Wistedt/Sveriges Radio

Krämig burrata med tomat, nötter och citron

1:45 min

Köksmästare Martin Andersson piffar den italienska osten burrata med tomater, pistage och örter. Receptet hittar du här.

Burrata med tomater, örter, pistagenötter och citron
(recept för fyra personer) 

Ingredienser: 

  • 600g tomater i olika färger och former
  • 1/2 silverlök, finhackad
  • 2 msk strimlad basilika
  • 1 msk hackad oregano
  • 1 citron, skal och juice
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk champagnevinäger
  • flingsalt
  • 1 msk hackade rostade pistagenötter
  • 4 burratta, ca 100g styck

Gör så här: 

Ta fram burrattan lite innan den ska serveras.
Skär tomaterna busigt, några på tvären och några på längden. Blanda tomaterna med lök, basilika, oregano, citron, vinäger, olivolja och smaka av med flingsalt.
Lägg upp burratan och fördela snyggt ut tomaterna och pistagenötterna. Hugg in!

Recept: Martin Andersson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".