Nu är den nya rallycrossbanan i Tierp klar

2:52 min

Efter nio månaders grävande och skyfflande med grus står den nu klar - den nya rallycrossbanan på Tierp arena. Häng med på en ljudlig åktur.

Det första spadtaget för den nya rallycrossbanan på Tierp arena togs i mitten av januari. Nu, nio månader senare är den klar och redan om två veckor blir det premiär när de nordiska finalerna i rallytävlingen går av stapeln på den nya banan. 

– Vi har försökt bygga en ny, modern bana som ska hålla VM-standard och det är också vårt mål att vi ska köra VM här i framtiden, säger Urban Axelsson.

Men ni började bygga i januari i år, var det redan då klart att ni skulle ha nordiska finaler här den 6 och 7 oktober?

– Ja. Jag hade faktiskt tagit i handen med arrangören om att vi skulle köra tävlingen här, innan vi hade fått bygglovet. Så det var ett antal nervösa veckor innan bygglovet gick igenom.

Men nu är den i stort sätt klar och idag visades den nya, nästan 1,4 kilometer långa banan av grus och asfalt upp för media. P4 Uppland fick hänga med på en ljudlig åktur. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista