Branden på Gottsundaskolan

Polisen: Ingen av tjejerna går på skolan

3:08 min

De två tonårstjejer som misstänks för att ha anlagt branden på Gottsundaskolan är inte elever på den skolan, det uppger polisen för P4 Uppland.

– Ingen av dem går på Gottsundaskolan. Det har jag från personal på skolan och socialen, säger Stefan Siesing, yttre befäl för insatsen under måndagen.  

De två gripna tjejerna är båda under 15 år. De bägge har släppts och lämnats över till sina vårdnadshavare.

– Vi fick ett inbrottslarm från skolan och när vi kommer fram så ser de två tjejer som kommer ut från en dörr och springer från platsen. Sen ser de hur rök och lågor kommer från skolan, förklarar Henrik Isberg Törnros, som ledde polisens insats på morgonen.

Polisen tror att anläggningen av branden är en isolerad händelse utan koppling till andra händelser, brott eller konflikter.

Vet polisen hur och var branden startade?

– Vi behöver göra en teknisk undersökning, när branden är helt släckt, innan vi kan säga exakt hur det har startat, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid polisen.

Åklagaren Arash Zavosh säger att utredningsläget just nu ser bra ut:

– Vi har bland annat en del intressanta tekniska spår. Det här ärendet avser unga personer och är därför prioriterat, säger Arash Zavosh.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista