Branden på Gottsundaskolan

Kommunen: Hoppas på ersättningslokaler till onsdag

2:37 min

Efter branden som förstört större delen av Gottsundskolan säger ansvariga att det på onsdag förhoppningsvis ska finnas lokaler som skolans elever kan få undervisning i.

Det är i alla fall Uppsala Kommuns målsättning, berättar Birgitta Pettersson utbildningsdirektör i Uppsala kommun:

– När vi hade planeringsmöte var vår arbetshypotes att i morgon är det friluftsdag, så eleverna har verksamhet då. På onsdag är vår förhoppning att vi har lokaler som eleverna kan ha undervisning i.

Birgitta Pettersson säger att målsättningen är att alla 483 elever ska få plats på samma ställe.

En av de som är med i arbetet att ta fram nya lokaler för Gottsundaskolans elever är Anders Lund som är VD för kommunens fastighetsbolag:

– Vi inventerar nu vilka lokaler vi själva har. Vi har också kontakter med andra fastighetsägare. Förhoppningsvis ska det lösa sig, men jag har inget svar just nu, säger Anders Lund.

De har i dag ordnat arbetsplats för rektorn och hennes närmaste medarbetarna. 

Erik Pelling, Socialdemokratiskt kommunalråd, säger så här om de mer långsiktiga planerna:

– Nu får vi intensifiera arbetet med att skaffa fram de nya lokalerna, som vi redan tidigare hade bestämt att vi ska göra, men det ligger några år fram i tiden, säger Erik Pelling (S).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista