Uppsalapolisen övar mot terrorangrepp

2:08 min

En hög smäll hördes vid polishuset i Uppsala i morse. Förklaringen är att polisen övar på att möta till exempel terrorattacker.

Just nu under dagen övar polisen i Uppsala sin förmåga att möta och bekämpa olika typer av grova brott till exempel terror.

Vid polishuset i Uppsala syntes en svartklädd polis med automatvapen bakom en av byggnadens pelare.

– Det medför en del saker som kan väcka uppmärksamhet till exempel knallar och poliser som syns på olika platser i staden med förstärkningsvapen, säger Daniel Wikdahl på Uppsalapolisen. 

Enligt Wikdahl omfattar övningen ett stort antal poliser och helikoptrar i hela Region Mitt. Men övningen är koncentrerad till Uppsala. Vid vissa av övningsplatserna kommer det finnas övningsledning med orangea västar som man kan ställa frågor till. Oroliga boende kring polishuset har hört av sig under morgonen till P4 Uppland och undrat vad som pågår. 

– Vi har varit väldigt sparsamma med information kring den här händelsen för att de som övar inte heller ska känna till vad som händer, säger Wikdahl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista