Omständigheterna kring dödsskjutningen klarnar

Omständigheterna kring gårdagens dödsskjutning i Dannemoratrakten, när en älgjägare från Österbybruk vådasköts till döds av en annan jägare börjar nu klarna.

- Jaktlaget sökte efter en skadeskjuten älg. Man hade kallat in en annan jägare med hund. När hunden skällde så var jägaren övertygad om att det var en älg och sköt. Det visade sig bli ett tragiskt vådaskott. Jägaren blev mycket chockad, säger Christer Nordström som är Uppsalapolisens presstalesman.

Än så länge misstänker polisen inget brott i samband med dödsskjutningen. Under dagen kommer förhören med de inblandade att fortsätta.

Den skjutna jägaren var en småbarnsfar i 40-årsåldern från Österbybruk. Även jägaren som sköt är hemmahörande i Österbybruk där det nu råder förstämning efter den tragiska händelsen.

I dag kommer också Österbybruks kyrka att hålla öppet mellan klockan 10 och 16 för de som behöver stöd.

- Vi kommer att finnas där för de människor som behöver oss. Den här händelsen påverkar många här i Österbybruk. Alla känner alla här och alla hör i hop, det säger kyrkoherden Margareta Ehn Reinemar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".