Här på gården mellan Kungsgatan och järnvägen är tiovåningshuset tänkt att stå. P O Sporrong och Sten Åke Bylund. Foto: Mårten Nilsson / Sveriges Radio
Här på gården mellan Kungsgatan och järnvägen är tiovåningshuset tänkt att stå. P O Sporrong och Sten Åke Bylund. Foto: Foto: Mårten Nilsson / Sveriges Radio

Tiovåningshuset stoppat, igen

2:18 min

Turerna kring det planerade bygget av ett tiovåningshus i kvarteret Bredablick i Uppsala fortsätter.

Tidigare har Länsstyrelsen stoppat kommunens detaljplan för kvarteret. Det beslutet kördes i sin tur över av regeringen som gav grönt ljus till att bygga.

Men idag ogiltigförklarade Länsstyrelsen kommunens detaljplan igen i en annan process. Det gäller alltså kvarteret som ligger mellan Kungsgatan och järnvägen, och innesluts av Skolgatan och Linnégatan.

Enligt Länsstyrelsens chefsjurist Cecilia Magnusson är anledningen till att detaljplanen avfärdas att den avviker från översiktsplanen, utan att man redogjort för det under planprocessen. 

– Det här beslutet kan överklagas till Mark- och miljödomstolen, så frågan är inte slutligt avgjord än, säger Cecilia Magnusson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista