Tomas Karlsson VD för Eckerö Linjen
Tomas Karlsson VD för Eckerö Linjen Foto: Foto: Eckerö Linjen

Sju skadades under bussfärd - Eckerö Linjen: Inte acceptabelt

1:04 min

Passagerare på en buss på väg till Uppsala larmade polis på grund av förarens ovarsamma körstil. Händelsen ska nu utredas av bussbolaget.

Bussen var på väg från en av Eckerö Linjens färjor som låg i Grisslehamn till Uppsala på fredagskvällen när polisen fick samtal från en av passagerarna. Enligt anmälaren ska föraren kört mycket oförsiktigt, ha tagit kurvor i hög fart och jagat över farthinder. 

- Det handlar inte om ett tidspressat schema för chaufförerna och vi inväntar nu en rapport från bussbolaget, säger Tomas Karlsson VD för Eckerö Linjen till P4 Uppland.

När polisen kom till platsen uppgav totalt sju passagerare att de skadat sig. En av dem ska ha gjort sig illa mot ett säte. En annan ska ha slagit huvudet i taket. 

- Även om vi inte har hela bilden av händelsen så har man passerat gränser som inte är acceptabelt, säger Tomas Karlsson VD för Eckerö Linjen.

Ingen var dock så illa däran att de behövde uppsöka sjukvård, skriver polisen på sin sajt. Busschauffören misstänks inte för något brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista