centern
1 av 2
Foto: Anders Wiklund/TT
regering
2 av 2
Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT

Zander (C): " Vi fick mer än vad vi hoppats på"

1:54 min

Riksdagsledamöterna Lina Nordquist (L) och Solveig Zander (C) och Maria Gardfjell (MP) från Uppsala kommenterar uppgifterna om ett nytt regeringsförslag.

Enligt Ekot finns nu ett nästan färdigt förslag mellan S, C, L och MP på hur Sverige ska styras efter fyra månaders dödläge. Förslaget ska ännu inte vara förankrat i respektive partis beslutande organ. 

Men på fredagseftermiddagen meddelade Annie Lööf på en presskonferens att hon tänker släppa fram Stefan Löfven som statsminister. I gengäld ska partiet ha fått igenom en rad förslag.

Solveig Zander, riksdagsledamot för centerpartiet är framförallt nöjd med satsningar på att reformera äganderätten på landsbygden.

– Vi har ju fått igenom otroligt mycket mer förslag än under de förra samtalen med Socialdemokraterna. 

Riksdagsledamoten Lina Nordquist (L) från Uppsala är också positiv till ett samarbete över blockgränsen. Men hon säger att det måste vara en överenskommelse som bygger på pragmatik och att få igenom så mycket liberal politik som möjligt.

– Det är inget kärleksförhållande där man litar på varandra. Det handlar om förhandlingar, skriftliga överenskommelser och noggrann uppföljning.

Även Maria Gardfjell (MP) riksdagsledamot från Uppsala, poängterar vikten av att tänka nytt. 

– Det är ett väldigt svårt politiskt läge, och när man då skapar blocköverskridande samarbeten så krävs det att man tänker på nya sätt. 

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista