Johanna Mellberg driver Uppsalas enda KRAV-certifierade restaurang
Vänner och bekanta började fråga efter hennes mat och hon beslutade sig då för att starta egen matfirma- "Johanna och mat" Foto: Mona Wahlund
Mona möter

Mona möter Johanna Mellberg

13 min

Hon driver Uppsalas enda KRAV-certifierade restaurang. Intresset för matlagning och närproducerade ingredienser har sin början i en barnbok om äpplen.

Johanna är utbildad Hem- och kunsumentkunskapslärare och jobbade länge inom skolan. Vi pratar om att det är skolans minsta ämne trots att vi i dag i samhället lägger stort fokus på vad vi äter och hur vi tillagar det. 

Hon ger också tips på en bra smakkomibation och berättar om en av sina paradrätter.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista