På den gröna glastallriken ligger en portion av Christinas hjärtwok. Den innehåller bland annat nudlar, kycklinghjärtan och broccoli.
Kycklinghjärtan på alla hjärtans dag! Foto: Christina Jansson

Bjud på ett hjärta eller två idag till middag

P4 Upplands matinspiratör Christina Jansson använder sig av kycklinghjärtan till en lunch eller middag på alla hjärtans dag.

Hjärtwok
450 g kycklinghjärtan
1 broccolihuvud
100 g gröna bönor
5-6 champinjoner
4 portioner äggnudlar
1 msk finriven färsk ingefära
0,5 finhackad röd chili
1 vitlöksklyfta
1 msk sesamolja
Salt och peppar
Lime

  • Skölj och ansa kycklinghjärtan.
  • Skär bort hinnor och halvera.
  • Marinera kycklinghjärtan i olja, finriven ingefära, finhackad chili och pressad vitlök.

Under tiden:

  • Koka nudlar och skölj i kallt vatten.
  • Dela broccolin i mindre buketter och svampen i kvartar.
  • Skär ändarna av bönorna.
  • Stek kycklingen i en wokpanna i olja på medelhög till hög värme ca sju-åtta minuter, salta och peppra.
  • Tillsätt resten av grönsakerna och slutligen nudlarna.
  • Smaka av med salt och peppar och pressad lime.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista