C och Fp satsar på barnen

Både Folkpartiet och Centern vill satsa på barnen i Uppsala kommun. Det visar de båda partiernas budgetförslag för nästa år.
Förskolegrupperna bör minska med i genomsnitt 2 barn per grupp, tycker Folkpartiets kommunalråd Jan-Ove Järreståhl. Och för att lyckas vill han satsa 20 miljoner kronor årligen under hela nästa mandatperiod. Centerpartiet satsar 9 miljoner nästa år. Men samtidigt minskas anslagen till äldre och funktionshindrade med hela 23 miljoner i Folkpartiets budget, vilket inte gör någonting, tycker Järreståhl: - Vi har en ganska bra äldreomsorg i Uppsala, säger han. Kommundelningen som sker nästa år då Knivsta blir egen kommun, gör att kulturnämnden kommer att bli tvunget till att ge ifrån sig pengar. Därför satsar både Centern och Folkpartiet cirka 9 miljoner på kultur. Folkpartiets och Centerns budgetförslag kommer som svar på Socialdemokraternas strama budget kom tidigare i April. Det som de flesta partier verkar vara överens om i budgeten, är att P-pendeln måste bort.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".