Ännu en varg kan ha siktats i Tierp

1:31 min

På fredagsmorgonen siktades vad som sannolikt är en ung varg strax söder om Tierp. Det är den andra vargen som på kort tid siktats i Tierps kommun.

Ännu en ung varg har på kort tid siktats i Tierps kommun, den här gången mellan Kyrkbyn och Torslunda på torsdagsmorgonen.

Enligt SVT är det en bilist på väg till Gävle som meddelat att hon sett en varg mellan Kyrkbyn och Torslunda. Bilisten tog en bild på vargen som såg ut att jaga en grupp rådjur. Bilden skickade hon in till Länsstyrelsen och vilthandläggare Sebastian Olofsson på Länsstyrelsen säger att det sannolikt är en varg på bilderna.

- Sannolik så är det en varg, man ska ju aldrig vara helt säker och det finns en del hundraser som är ganska varglika. Men sannolikt är det en varg, det skulle inte förvåna mig. 

På grund av dåliga spårförhållanden så avvaktar Länsstyrelsen med att analysera eventuella spår. 

Häromveckan sköts en annan ungvarg till döds i Tierp. Att eventuellt två unga vargar siktats på kort tid i området tror Sebastian Olofsson är en slump. 

- Den här årstiden är det många unga vargar som vandrar ut från sina hemområden och då dyker dom upp lite vart som helst. Det är nog bara slumpen som gjort att dom här två vargarna båda dykt upp i Tierpsområdet på så kort stund, berättar vilthandläggaren Sebastian Olofsson.

Om man skulle stöta på vargen så uppmanar Länsstyrelsen att man håller sig på avstånd.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista