Ishockey och konståkning

Nya isarenan ska byggas i Gränby

1:22 min

Den nya isarenan i Uppsala ska byggas på Gränby sportfält. Det vill Uppsalas ledande politiker som under tisdagen satte ner foten.

Det handlar om en isarena för ishockey och konståkning med plats för 5.000 åskådare. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade idag om var de vill att arenan byggs. Förslaget ska sen klubbas i kommunstyrelsen under onsdagen – och senare i mars slutgiltigt i kommunfullmäktige.

Platsen som är tänkt ligger i stadsdelen Gränby, vid de redan befintliga ishallarna. De befintliga ishallarna ska rustas upp för ungefär 63 miljoner kronor, och bland annat anpassas bättre för konståkning.

– Vi fastnade för Gränby sportfält och det handlar om att det finns bättre samordningsvinster med de sportanläggningarna som redan ligger där, säger kommunstyrelsens ordförande Erik Pelling (S). 

Den nya ishallen som ska byggas ska användas främst för ishockey men även för konståkning beräknas kosta 420 miljoner kronor.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista