RECEPT

Köksmästarens påskägg – på annat vis

Köksmästaren Martin Andersson bjuder på äggstra goda ägg till påsk.

POTATIS OCH SPARRIS ROYAL

  • 2 dl vispgrädde
  • 4 ägg 
  • 2 kokta potatisar, tärnade
  • 8 gröna sparrisar, slantade
  • 1 msk skuren gräslök
  • 2 msk riven västerbottenost
  • 1 citron, zest
  • 1 nypa salt
  • Smör

Sätt ugnen på 175 grader.

Koka upp grädde och kyl den. Vispa ihop grädde och ägg. Blanda i resten av ingredienserna. Fördela smeten i 4 smörade ”muffinsformar”.

Baka av dem i 30 minuter i vattenbad. Ta ut dem och låt dem sätta sig innan vi tar dem ur formen.

 

 AVOKADOBAKAT ÄGG

  • 2 avokado
  • 4 ägg
  • 2 msk finhackad gurka
  • 2 msk finhackad silverlök
  • 2 msk hackad koriander
  • 1 lime, zest och juice
  • ½ chili finhackad
  • 1 msk olivolja
  • Salt

Sätt ugnen på 175 grader.

Dela avokadon och ta bort kärnan, gröp ur 1 msk ur varje avokado, skär till botten så avokadon kan stå upp. Knäck i ägget och baka av avokadon i ca 15 minuter.

Blanda gurka, lök, koriander, lime, chili och olivolja. Smaka av med salt.

Servera avokadon små varm med lite av röran snyggt på.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista