CHRISTINAS MAT

Recept: Christinas picklade påskägg

P4 Upplands matinspiratör tipsar om lite annorlunda ägg till påsk.

Picklade påskägg
1 dl ättikssprit
2 dl socker
3 dl vatten
1 paket saffran
6 ägg

Majonnäs:
2 äggulor
1 dl rapsolja
1 litet hörn av en vitlöksklyfta
några droppar pressad citron
lite dijonsenap 
salt

Pynt:
12 räkor med skal
färsk dill

Koka ihop lagen med ättikssprit, socker och vatten. Rör ner saffran och låt svalna. Koka och skala äggen. Lägg äggen i en väl rengjord burk och häll över lagen. Låt stå i kylskåp ett dygn. Vispa ihop majonnäsen: vispa först äggulorna i en bunke, vispa därefter ner oljan droppvis. Smaka av med vitlök, senap och citron samt lite salt. Halvera äggen och pynta med räkor majonnäs och färsk dill.