RECEPT

Dags att plocka nässlor till galetten!

Vår matinspiratör Christina Jansson har hittat späda små nässlor och använder det som pynt på galetten!

Galette med färskost smaksatt med nässlor, kallrökt lax och sparris

3-4 pannkakor:

1 dl bovetemjöl
1 ägg

1 dl vatten

1,5 dl mjölk

1 nypa salt

smör att steka i

Vispa ihop pannkakssmeten och låt stå kallt en stund. Stek därefter pannkakorna i smör.

Färskost med nässlor:

100 g färskost

3-4 dl späda nässelblad

salt och svartpeppar

rivet skal från citron

Förväll bladen i kokande vatten, låt rinna av och svalna. Mixa med färskosten. Smaka av med salt, peppar och rivet citronskal.

 

Pynt:

150 g kallrökt lax

ett rejält knippe tunna gröna sparris

smör att steka i

skal från citron

svartpeppar

 

Lägg ner sparrisen någon minut i lättsaltat vatten som fått koka upp. Bred ut färskost över galetterna. Fördela över lax och sparris. Toppa med finrivet citronskal och nymalen svartpeppar.