Akademiska sjukhuset

Dyrt hundrahus slår upp portarna

1:33 min

Akademiska sjukhusets nya byggnad 100-huset öppnade under onsdagen. Men på grund av legionellabakterier får inga patienter läggas in.

Den försenade inflyttningen kostar sjukhuset drygt 16 miljoner kronor i månaden, berättar Hans-Olov Hellström som är biträdande sjukhusdirektör. Inflyttningen har skjutits upp i sju månader och sjukhuset har fått betala för bland annat extra lokalhyra, städ och vakter.

Anna Eriksson är avdelningschef för nuklearmedicin som nu kommer att öppna sin dagmottagning i det nya 100-huset. I den här delen av huset har man inte hittat legionellabakterier och det är säkert för patienter att vara i lokalerna.

- För patienterna innebär det att de får en trevligare upplevelse när de kommer till oss. Vi har musikunderhållning, stora ljusa lokaler och undersökningarna går snabbare på de här utrustningarna än på de gamla, säger Anna Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista