Mordmisstänkt kan ha begått fler mord

Mordet på en 34-årig kvinna i Skutskär i tisdags kan ha samband med ett annat, ännu ouppklarat mord i Gävle tidigare i år. Polisen i Uppsala och Gävle samarbetar nu för att försöka klara upp båda morden.

Det har framkommit en del nya uppgifter under dagen som kan bidra till att kasta ljus över både mordet i Skutskär och det tidigare mordet i Gävle.

För det första är det nu känt att den anhållne 28-årige mannen vuxit upp i samma hem där den nu mördade kvinnan i Skutskär varit fosterhemsplacerad. Dessutom har i samma hem också bott den 18-åriga kvinna som knivmördades i Sätra i Gävle den 30 mars i år. Det är ett mord som ännu inte är uppklarat och som en utredningsgrupp på Gävlepolisen fortfarande arbetar med att lösa. Den 18-åriga kvinnan upptäcktes död tidigt på morgonen av sin sambo. Hon hade då kort tid före fött ett barn och hade nyligen flyttat in i lägenheten tillsammans med pojkvännen. Pojkvännen satt anhållen som misstänkt för mordet men försattes sen på fri fot och har hävdat att han ingenting har med mordet att göra.

Frågan som polisen nu ställer sig är om den nu anhållne 28-åringen kan ligga bakom båda morden. Uppsalapolisen utreder i första hand mordet i Skutskär och tror att han är skyldig till det, och i och med det ökar förstås också Gävlepolisens intresse för 28-åringen för det tidigare mordet.

De senaste dagarna har en hel del informationsutbyte skett mellan polisen i Uppsala och Gävle, och frågan kan uppkomma senare om en mer formell samordning mellan de båda utredningarna. Den anhållne 28-åringen är tidigare ostraffad och han nekar till att ha med morden att göra. I dag har inga ytterligare förhör hållits.

Kammaråklagare Elin Blank har fram till söndag på sig för att begära honom häktad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".