Biltjuv skottskadad av polis

En 27-årig biltjuv skottskadades på söndag eftermiddag av polis i samband med ett ingripande vid Marielund en mil öster om Uppsala.
När mannen och en kumpan i en stulen bil försökte undkomma polisens vägspärr öppnade polisen eld. Ett skott träffade 27-åringen i höften. Efter att 27-åringen träffats av skottet gav han och den andra mannen upp och klev ur bilen. 27-åringen fördes till Akademiska sjukhuset där han opererades för vad som uppges vara allvarliga men ej livshotande skador. Hans tillstånd är enligt sjukhuset stabilt. Passageraren, som är 26 år gammal, sitter nu anhållen. Poliserna som avlossade skotten upplevde alltså att männen, som båda är kända av polisen sedan tidigare, var beväpnade och uppträdde hotfullt. Senast polisen i Uppsala län öppnade eld och skadade en person var för två och ett halvt år sedan i Tierp. I genomsnitt avlossas inte mer än ett eller två skott per år av polisen i Uppsala län. Nu kommer polisens internutredning i Västerås att utreda händelsen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".