Gimorånare fortfarande på fri fot

De tre män som i förmiddags rånade posten i Gimo är fortfarande på fri fot. De två män som tagits in till förhör tidigare idag har nu släppts och har enligt Uppsalapolisen inget med rånet att göra.
Det var strax efter klockan 11 i förmiddags som polisen fick larm om ett rån mot postkontoret i Gimo. Två personer i svarta kläder och rånarhuvor slog med yxa sönder fönstret utifrån och kom på så sätt innanför postdisken. Personalen hotades och tvingades av betydande summa pengar. En kassörska hamnade på golvet i tumultet och fick lättare skärskador. Utanför postkontoret väntade en tredje person med skjutvapen i en grå saab 9000 som var falskregistrerad. Polisen satte in flera patruller i letandet och flyktbilen hittade senare övergiven vid Charlottendal ett par mil söder om Gimo. En stund senare stoppade polisen två män utanför Edsbro mellan Norrtälje och Hallstavik som man först trodde kunde vara rånarna men dessa personer är nu släppta och har enligt Christer Nordström på uppsalapolisen ingenting med rånet att göra. I december förra året utsattes postkontoret i Gimo för ett rånförsök av två män men om händelserna har något samband är ännu oklart.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".