GUSK fick inte utlovade planer

Företrädare för fotbollsklubben Gamla Uppsala SK är besvikna på Uppsala kommun eftersom de stoppats från att bygga fotbollsplaner på mark som klubben menar att de fått ett löfte om och där de till och med fick bygglov.

Pelle Forsberg på GUSK tycker att kommunen behandlat klubben dåligt.

-De har behandlat oss väldigt illa, säger han.

Orsaken till ilskan i fotbollsklubben är att de behöver fler planer. Mitt över vägen från deras klubbhus, bakom den röda Gamlishallen finns mark, där de kan tänka sig att själva anlägga fyra stycken.

Men den marken arrenderar kommunen sedan länge ut till en lantbrukare.

Kommunen lovade för flera år sedan att GUSK ska få marken när de löst den från henne. GUSK skaffade till och med bygglov men sen förlängde kommunen kontraktet med lantbrukaren i stället.

-Vi skulle precis börja gräva med då ser vi att hon har sått istället, säger Pelle Forsberg på GUSK.

Åkerfogden Anders Bretz på kommunen säger att orsaken till att de valde att förlänga kontraktet med lantbrukaren var att hon krävde det för att lämna annan mark, som behövdes för E4-bygget. Han menar också att kommunen informerat GUSK om utvecklingen hela tiden något som de inte alls håller med om. Idag odlas inte den här marken och med tanke på det så tycker GUSK att kommunen borde agera.

-Säg upp hennes arrende så våra ungdomar kan få vara där.

Anders Bretz säger att de gärna skulle göra det, men de kommer inte betala pengar för att lösa arrendet.

-Vi har inte de pengarna idag utan hoppas at vi istället ska hitta ersättningsmark så att hon släpper marken som GUSK vill ha mot att hon får ett annat markområde någonannanstans. Vi bevakar den mark som eventuellt blir ledig i området, säger Anders Bretz.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".