Musikens Hus Vänner kritisk till kostnaden

Ett Musikens hus i Uppsala får inte kosta så mycket som 300 miljoner kronor. Då måste politikerna i sådana fall välja ett billigare alternativ. Det säger ordföranden i Musikens Hus Vänner, Ola Carlsson, efter det att Upplandsnytt i morse berättat att de nya förslagen är 100 miljoner kronor dyrare än beräknat.
De första kostnaduppskattningarna tyder på att att de alternativ som juryn väljer mellan kommer att kosta 100 miljoner mer än beräknat. 320 miljoner istället för 220. Det här gör att den politiska majoriteten bakom Musikens hus riskerar att spricka. Folkpartiet kommer troligen att dra sig ur om bygget blir för dyrt, Kristdemokraterna tycker att kommunen kan sälja ut någon verksamhet för att slippa ta så mycket lån till bygget. Men det går inte Vänsterpartiet med på. Socialdemokraterna har inte tagit ställning till hur dyrt bygget får bli, men hoppas att det ska gå att anpassa det vinnande förslaget så att det blir billigare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".