Stark ekonomi i Enköpings kommun

Ekonomin i Enköpings kommun är stark. Det visade det budgetförslag som idag lades fram i kommunstyrelsens arbetsutskott. Alla partier var eniga kring budgeten som ger skolan och vården fem procent mer pengar nästa år.
- Det är en stark budget. Vi har kunnat höja anslagen till nämnder och styrelser med upp till fem procent i vissa fall, speciellt inom prioriterade områden. Dessutom glädjer det mig att alla partier var helt eniga i arbetsutskottet, säger en märkbart nöjd Bengt Wahlberg, centerpartistiskt kommunalråd i Enköping. Det är alltså inte så mycket att bråka om när det gäller nästa års budget i Enköping. När nu Moderaterna, Centern, Kristdemokraterna och Socialdemokraterna är överens så kommer förslagen med största sannolikhet att passera kommunfullmäktige utan anmärkning. Skolan och omsorgen har alltså prioriterats högst och får närmare fem procent mer i tilldelning, vilket är mer än vad man räknar med att löneökningar kommer att äta upp. Som en bonus viker man också en miljon kronor för speciella ungdomssatsningar under 2003. Men trots oväntat höga skatteintäkter har man inte diskuterat någon skattesänkning. - Budgetförslaget innehåller inga skattesänkningar utan vi prioriterar istället att bibehålla eller kanske till och med öka kvaliteten i verksamheten säger Bengt Wahlberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".