Mordet i Ledinge

Fem anhållna efter misstänkta mordet i Knivsta

1:37 min

Fem personer är anhållna och ytterligare tre frihetsberövade, efter att en person hittats död i närheten av Ledinge i Knivsta kommun.

Det var klockan 11.19 på lördagsförmiddagen som larmet kom om att en död person hittats. Kort efter att polispatruller kom till platsen startade en förundersökning med rubriceringen mord och ett stort område spärrades av.

Flera av de frihetsberövade personerna greps i samband med en insats i Gävle, rapporterar P4 Gävleborg. Polisen gick in i ett flerfamiljshus med flera styrkor.

Av de åtta frihetsberövade har fem anhållits skäligen misstänkta för mord, den lägre misstankegraden. Åklagarmyndigheten vill inte ge några uppgifter om de anhållna, eftersom "ärendet är inne i ett mycket tidigt skede". Dock finns för närvarande inget som tyder på att fler anhållanden kommer att göras under lördagskvällen eller natten mot söndag.

Under söndagen kommer åklagaren att begära offentliga försvarare och de fem personerna därefter att förhöras i närvaro av sina försvarare.

Avspärrningarna i Ledinge kommer att behållas under natten, men det kommer att bli möjligt att passera längs vägen som går genom området.

Den döda personen är ännu inte identifierad.