Ökad säkerhet på Posten

Efter att två postkontor i Uppland utatts för rån under en vecka kommer nu Posten omgående att höja säkerheten på flera kontor runt om i Uppland. Det handlar om både fysiska och administrativa åtgärder, säger Tommy Holst är chef för posten i Uppsala- och Östhammarsområdet.
Bland annat kommer man att titta på nya möjligheter vad gäller övervakningskameror och inpasseringskontroll. Det är efter rånen mot svensk kassaservice i Gimo i måndags och vid Västertorg i Uppsala förra tisdagen, som posten nu gått igenom säkerheten på samtliga postkontor i Uppsala och Östhammarsområdet. Det är några år sen som Posten utsattes för en serie rån. Under 1999 och 2000 begicks fem olika grövre postrån - i Knivsta och Uppsalakontoren på Heidenstams torg och Årsta. Kontoret på skolgatan utsattes för två rån innan några rånare greps. Sen dess har postkontoren - som numera heter svensk kassaservice - varit förskonade från grövre rån, tills i förra veckan alltså.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".