Poliser skadade efter upplopp i Uppsala inatt

Ett stort bråk utbröt i natt mellan poliser och ungdomar i centrala Uppsala. En polis fördes till Akademiska sjukhuset sedan han blivit sparkad i ansiktet. Bråket började efter att ungdomar blivit avvisade från en restaurang.
Det var strax före halv tre inatt som tumultet började utanför restaurang Harry & Compani i centrala Uppsala. Ett 20-tal ungdomar gick emot polisen, bland annat kastades gatusten mot polismännen och deras bilar. Som mest var mellan 50 och 100 ungdomar inblandade i upploppet, enligt uppsalapolisens presstalesman Lena Larsson. Polisen, som var i underläge, fick begära förstärkning från Stockholm, Arlanda och Enköping. En polisman från Uppsala som skadades svårt i ansiktet efter att ha blivit sparkad, har nu under morgonen kunna lämna sjukhuset. Flera poliser har fått mindre allvarliga skador. Åtta män i åldern 18 till 25 år är gripna misstänkta för våld mot tjänsteman, våldsamt upplopp och skadegörelse.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".