Nej till konstgräs i Östhammar

När Östhammars kommunfullmäktige i går kväll tog budgeten för nästa år var den heta frågan ifall kommunen skulle reservera pengar till en kommande satsning på en fotbollsplan av konstgräs i Gimo.

Det slutade i en jämn och dramatisk votering där motståndarna till förslaget till sist gick segrande ur striden med en enda röst. Centerns Bengt Johansson var den som ledde motståndet:

- Vilka ska betala notan för den här plastmattan, jo det är de andra föreningarna naturligtvis som måste stå tillbaka, som centerpartist kan jag aldrig acceptera att man spelar på plast det ska man göra på den gröna friska mattan, säger Bengt Johansson.

Ja, Bengt Johanssons linje vann voteringen med 24 röster mot 23. Det betyder alltså att det inte reserveras några pengar till en konstgräsplan i Gimo 2009, som socialdemokraterna hade föreslagit. Socialdemokraterna, genom bl a Ingvar Johansson, menade att en satsning på en konstgräsplan skulle ha varit en offensiv satsning av betydelse både för Gimo och för hela kommunen:

Socialdemokraterna föll i omröstningen bl a därför att samarbetspartiet vänsterpartiet avstod från att rösta i frågan. Dessutom röstade den tidigare socialdemokratiske kommunstyrelseordföranden Birger Norén och hans nya parti Solidaritet och Samverkan emot socialdemokraterna. Norén tyckte att en fotbollsplan var helt fel satsning för Gimo som ort:

Förutom fotbollsplanen fick socialdemokraterna igenom sin budget. Ändå var kommunstyrelseordföranden Margareta Widén-Berggren besviken på vänsterpartiet för att det inte stött förslaget om fotbollsplanen.

kontakta reportern

marten.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".