Hot mot badvakt blir fall för Arbetsmiljöverket

En anställd på Gottsundabadet hotades två gånger av en grupp personer efter att han slängt ut en stökig kille från badet. Kommunen har nu anmält det här både till polisen och Arbetsmiljöverket.

Det hela började en söndag för någon månad sedan. Enligt kommunens redogörelse så var en av badhusets gäster då så stökig att andra badgäster gick hem.

En av de anställda pratade med killen flera gånger och sa att han måste gå om han inte lugnade ner sig. Då hotade han den anställde och sa bland annat att han skulle skada hans barn. Killen sa också att han skulle hämta sina kompisar för att göra verklighet av hoten.

Vid tretiden på eftermiddagen kom han sen tillbaka med ett tiotal personer och sökte den anställde men efter att vakterna kommit så blev det inget bråk. Nästa kväll kom ett femtontal personer för att ”göra upp” med den badhusanställde och vakterna fick tillkallas igen.

Kommunen har polisanmält de här händelserna och anmält dem till Arbetsmiljöverket. Kommunen kommer att se över skyddet för personalen på badet. På kvällstid ska personalen också utökas med en person.

Lisa Helgesson
lisa.helgesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".