Ännu ingen gripen för skottlossning

Polisen har ännu inte gripit någon för skottlossningen i Ekeby i Uppsala igår kväll. Under dagen idag har tekniker undersökt de lägenheter som träffades av ett stort antal skott vid åttatiden igår, men man har ännu inga misstänkta för dådet. Ingen människa kom till fysisk skada, men många som bor i området är idag oroliga.

I närheten bor Sture Nylund:

- Det är skrämmande att det finns såna vapen att komma över, är man på fel ställe kan man råka ut för vad som helst idag, säger Sture Nylund.

Ja, efter skotten som träffade sammanlagt fem radhuslägenheter på Köpenhamnsgatan i Ekeby så snackas det en hel del i området idag. Varför hände det här och vem kan ligga bakom? Enligt polisen så var det bara ren tur att ingen träffades av skotten, och de betraktar det här som ett vansinnesdåd.

Hittills har fem kulor hittats i husen som träffades. Teknikerna har jobbat med det här hela natten och hela dagen idag, och man har också undersökt den plats där man misstänker att skytten ska ha stått med sitt vapen.

Det står nu klart att det inte rörde sig om sex lägeheter utan fem som träffats.
- Skytten har inte haft någon som helst kontroll var kulorna tagit vägen, och det är nog mer en tillfällighet att ingen skadades, säger Staffan Kjellström, kriminaltekniker vid Uppsalapolisen.
Än är ingen gripen för dådet.

Alexander Gagliano
alexander.gagliano@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".