Fadimefallet avslutat i hovrätten

Svea Hovrätt ändrar inte domen från Uppsala Tingsrätt för Rahmi Sahnidal. För bara en liten stund sen blev det klart att han döms till livstids fängelse för mordet på sin dotter Fadime.

Det var en väntad dom som meddelades från Svea Hovrätt under förmiddagen idag. För trots att hela fallet tog en radikalt ny vändning när Rahmi Sahindal plötsligt sade sig vara oskyldig och att en annan man mördat hans dotter, och trots att hans fru genom sitt vittnesmål stödde den här berättelsen, fanns så mycket annan bevisning som pekade på att Rahmi verkligen var mördaren. Svea Hovrätt skriver i sin dom att hans nya berättelse inte är trovärdig, och att uppgifterna i den framstår som märkliga eftersom han först i hovrätten valde att träda fram med dom. Att han inte heller velat namnge den påstådde gärningsmannen har även haft betydelse menar hovrätten. Till stöd för livstidsdomen fanns dels dom urprungliga vittnesmålen från dom två av hans döttrar och hans hustru som såg mordet äga rum. Dessutom fanns teknisk bevisning bland annat i form av krutstänk från mordvapnet på Rahmis kläder. Enligt Hovrätten är det alltså ställt utom allt tvivel att det var Rahmi som på kvällen den 21 januari i år med tre skott dödade sin egen dotter Fadime. Om Rahmi Sahindal och hans avokat Johan Åkermark överklagar domen till Högsta Domstolen återstår att se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".