Ny friskola i Uppsala

Kunskapsskolan AB vill starta en ny friskola i Uppsala. Företaget har den senaste tiden breddat sin verksamhet i Sverige, och har ansökt om att få starta en grundskola med årskurs 6-9 i Uppsala.
Kunskapsskolan har redan lämnat in en ansökan till skolverket om att få starta skolan och det enda som behövs nu är ett "ja" från kommunen. Med största sannolikhet kommer det att ske, eftersom det redan finns ett stort antal elever och föräldrar i Uppsala som anmält sitt intresse till Kunskapsskolan. Sedan tidigare har företaget etablerat skolor i flera städer i Skåne, men även i Sörmland och Dalarna. Det är en snabbt växande verksamhet, som sedan hösten 2001 också finns i Enköping. Kunskapsskolan planerar att påbörja utbildningen i Uppsala i augusti nästa år, och till en början beräknas elevantalet komma upp i 300 stycken.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".