Åtal för grov narkotikasmuggling

En 38-årig man från Uppsala har åtalats misstänkt för att ha smugglat heroin värt runt två och en halv miljon kronor. Han åtalas för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling.
Den 38-åringe uppsalabon ska enligt åklagaren ha fungerat som knarkkurir och smugglat mer än ett halvt kilo heroin till Norge. Samtidigt åtalas också en 34-årig man från Borlänge, som varit den som styrt och organiserat narkotikasmugglingen. Fyra personer i Norge är också misstänkta för inblandning i smugglingshärvan. Åtalet har föregåtts av en omfattande utredning där både norsk och svensk polis under lång tid har spanat på männen, telefonavlyssning har också förekommit. Åklagaren skriver i åtalet att brotten bör bedömas som grova eftersom det rört sig om en stor mängd högkoncentrerad narkotika av särskilt farlig art och eftersom brottsligheten varit välorganiserad med internationella inslag. De båda åtalade menar dock att dom är oskyldiga. Rättegången inleds på måndag i Falu tingsrätt och beräknas hålla på i hela sex dagar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".