Lyckad premiär för nattvandrare

I går var det stort Luciadisko i Tierp, och som vi berättat tidigare i Upplandsnytt fanns det inga fältassistenter på plats eftersom det råder övertidsstopp för dessa.

Däremot var nattvandrarna ute och höll koll på ortens ungdomar för första gången. Susanna Jurell var en av de som var ute och vandrade.
- Det gick jättebra, det var en lugn kväll. Det var väl en fest ute på köpingen som var lite högljudd, så polisen var där, och där cirkulerade även vi, men annars var det lugnt, säger hon.

Sammanlagt var det 18 personer ute i går, 13 från Tierp och fem från Söderfors. Däremot var alltså inga fältassistenter på plats. Susanna Jurell säger att hon i alla fall dragit en slutsats efter gårdagens premiär:
- Så många som vi var ska vi inte vara i fortsättningen, sen ska vi bara vara tre för det kändes som om vi var alldeles för många i går.

Kontakta reportern
erik.moller@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".