Handbollsspelare polisanmäls efter skandalmatch

En spelare i division 3-laget Hk 71 från Uppsala har stängts av efter att han polisanmälts för misshandel av målvakten i Westermalm under en match igår. Men målvakten kommer i sin tur att polisanmälas för rasistiska uttalanden.

- Målvakten sa ”negerjävel” till vår spelare, säger Peter Gjuraj som är tränare i Hk 71.

Han säger att det rasistiska uttalandet gjorde att spelaren senare blev aggressiv. För enligt Peter Gjuraj har han aldrig varit våldsam förut.

- Alla blev ju chockade att just han blev aggressiv. Det är ju inte förlåtligt och det är ingen ursäkt. Vi tar avstånd från våld, men också från rasistiska tillmälen, säger Peter Gjuraj.

Matchen spelades i går i Eriksdalshallen i Stockholm. Hk 71 ledde med ganska många bollar och i slutsekunderna blev det tjafs mellan några spelare. Då springer målvakten ut och knuffar till Hk71-spelaren, och eftersom han troligen kände sig hotad så slog han till målvakten.

- Vi kommer att ta ett allvaligt snack med alla spelare. Detta får inte ske överhuvudtaget, säger Peter Gjuraj.

Ulrika Hüllert
ulrika.hyllert@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".