Stöd efter gruppvåldtäkt

Både den drabbade 13-åringen och andra unga i Norrtälje får nu stöd av kommunen. Som vi rapporterade i helgen har en 13-årig flicka blivit våldtagen av fyra unga män i Norrtälje.
Övergreppen ska ha skett i en lägenhet en natt i början av april. Fyra unga män, 16-19 år gamla, som misstänks för gruppvåldtäkten på flickan häktades i lördags. Den femte personens identitet är inte känd av vare sig flickan eller polisen. Flickan trodde att det var en fest i lägenheten, men när hon kom dit fanns bara fem män där. Först i början av veckan polisanmälde flickan händelsen. Hon hade då anförtrott sig åt en kamrat som i sin tur uppmanat henne att gå till polisen. Närmare två månader har gått sedan gruppvåldtäkten ska ha skett. Det kan då vara mycket svårt att säkra teknisk bevisning eller belägga våldtäkten medicinskt. Hur den 13-åriga flickan mår idag är oklart. Norrtälje kommun försöker nu ordna stödsamtal för de som behöver. Gösta Högberg, som är chef för barn- och ungdomsförvaltningen i Norrtälje, säger att också flickans kamrater och personal på skolan kan få hjälp.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".