Pojke dömd för att ha dödat katt

En 17-årig pojke dömdes idag av Uppsala tingsrätt till vård inom socialtjänsten. Han döms bland annat för att ha skurit halsen av en katt.

Det hela började med att en jämnårig flicka bad pojken att ta hand om hennes kattunge eftersom hon inte längre kunde hand om den. Flickan ville därför att katten skulle bo hos pojken.

Men pojken missuppfattade vad som menades med att ”ta hand om katten”. Han tog nämligen med katten ut i en park i Uppsala och där knivhögg han den och skar halsen av den.

Dagen efter händelsen hade pojken bestämt träff med en annan pojke i samma ålder som var upprörd över att katten dödats. De slogs och det slutade med att 17-åringen knäckte näsbenet på den upprörda pojken.

Uppsala tingsrätt dömer därför den 17-årige pojken för misshandel, brott mot djurskyddslagen samt brott mot knivlagen. Eftersom han är så ung så döms han till vård inom socialtjänsten. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".