Stort underskott för Akademiska sjukhuset

Nu står det klart att Akademiska sjukhuset i Uppsala också i år kommer att gå med underskott. Den här gången blir resultatet mellan 10 och 15 miljoner sämre än sjukhusets eget mål, vilket innebär ett totalt underskott på 60-65 miljoner.

Ja, underskottet beräknas i år hamna mellan 10 och 15 miljoner sämre än målet, men det ska då sägas att målet i år tillät ett underskott på 50 miljoner. Det verkliga underskottet är alltså 50 miljoner plus 10-15 miljoner, alltså mellan 60 och 65 miljoner.

Men sjukhusdirektären Erik Hemmingsson säger att han följer den plan han hade när han tillträdde som sjukhusdirektör, att successivt år för år minska underskottet.

Nästa år är det meningen att underskottet ska vara helt borta, ett efterlängtat mål som ska gå att klara, menar Erik Hemmingsson.

Folkpartistiske landstingspolitikern Ismail Kamil menar att de många årens upprepade underskott borde leda till att sjukhuset delas upp på mindre enheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".