23-åring fick hårdare straff för sexbrott

Svea hovrätt ändrar en dom från Enköpings tingsrätt som gäller en man misstänks för sexuellt utnyttjande av minderåriga.

Fallet handlar om en man från Enköping som mellan åren 2000 och 2002 vid flera tillfällen gjorde sig skyldig till sexuellt utnyttjande av tre minderåriga flickor. Det skedde vid tre olika tillfällen och alla flickorna var berusade när övergreppen skedde.

I tingsrätten dömdes mannen till sex månaders fängelse och 70 000 kronor i skadestånd till två av flickorna. Domen överklagades till hovrätten. Och när Svea Hovrätt i dag gav sin dom i målet, så ändrar dom tingsrättens dom. Hovrätten dömer mannen till 10 månaders fängelse och han ska dessutom betala ytterligare 33 000 kronor i skadestånd förutom det som tingsrätten redan dömt ut.

Anledningen till skärpandet av domen är att hovrätten anser att 23-åringen utnyttjat alla tre flickorna sexuellt, tingsrätten menade att han gjort sig skyldig till det mot två av flickorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".