Stökig natt i Uppland

Polisen i Uppsala län har haft mycket att göra under natten till idag. Det har bland annat varit mycket stökigt kring krogarna i Uppsala och i Enköping, men också i Östhammar och Tierp har polisen fått göra flera ingripanden.

I Uppsala greps en man i 25-årsåldern misstänks för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman efter att han skulle avvisas från en krog i Uppsala - detta efter att han spottat på dansgolvet. Den berusade mannen började då bråka och slåss med vakterna.

På Flustret sparkade en kraftigt berusad man in en ruta efter ett bråk med garderobspersonalen. Han har tagits in för tillnyktring.

En yngre man fick sitt näsben krossat inne på McDonalds i på Dragarbrunnsgatan efter att han stått och sjungit ”Östervåla är bäst” - vilket uppenbarligen störde den som utdelade knytnävsslaget.

I Tierp blev en man ordentligt misshandlad strax före klockan tre i natt. Mannen och hans fru skulle ta hand om en redlöst berusat flicka som låg utomhus. En yngre man kom och frågade vad de höll på med och sparkade sedan ner mannen bakifrån och han fick också sparkar i huvudet. Gärningsmannen är ännu inte gripen.

En krog i Östhammar utsattes för skadegörelse med krossade rutor. På samma krog blev en man i 25-årsåldern misshandlad av en något yngre man.

I Enköping fick en restaurangchef på en av stadens krogar ta emot ett antal knytnävsslag i ansiktet när han försökte avstyra ett storbråk med omkring tio personer inblandade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".