Inga konserter efter klockan tio

Det kommunägda Fyrishov i Uppsala riskerar att bli utan rockkonserter utomhus i fortsättningen. Nya regler i Uppsala kommun slår fast att Fyrishov bara får arrangera konserter fram till klockan tio på kvällen.
Det betyder att redan planerade konserter i sommar med Magnus Uggla och Tomas Ledin är i fara. Hittills har Fyrishov fått ha utomhuskonserter till klockan ett på natten. Men kommunens miljökontor har tagit fram en ny policy för offentliga tillställningar i Uppsala kommun, en policy som godkändes av politikerna i miljö- och hälsoskyddsnämnden den 20 maj. Övriga arrangörer får fortsätta med utomhuskonserter till klockan ett på fredag och lördagkvällar. Men för Fyrishov - som också hittills haft tillstånd för konserter till samma klockslag - försämras nu villkoren radikalt. Inga utomhuskonserter efter klockan tio på kvällen, och dessutom måste all ljudnivå på konserterna ovansett tidpunkt sänkas från 100 deceibel till 90. - Framför allt ändringen av tidpunkter blir svår för Fyrishov att hantera, säger vd Lisa hundertmark Eriksson. - Det är få artister som kommer att vilja ställa upp på konserter som hålls tidigare än så, menar hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".