Kommunen hotas av skadestånd

Fyrishov eller Uppsala kommun kommer att krävas på hundratusentals kronor i skadestånd om sommarens inplanerade konserter med Magnus Uggla och Tomas Ledin på Fyrishov inte blir av.
Som Upplandnsytt berättade i morse ändrade kommunen för två veckor sedan villkoren för Fyrishov, både vad gäller stopptid för konserterna och för ljudnivåer. Fyrishov får inte tillstånd att hålla konserter efter klockan 22.00 och ljudnivån får inte överstiga 90 decibel. Staffan Littmarck, delägare i bolaget Fendox som är med och arrangerar konserterna är mycket förvånad över uppgifterna. - Ja, jag får nu ta kontakt med Fyrishov och höra vad de håller på med. - Går det att ställa in konserten? - Nej, inte utan vite. - Hur stort? - Det handlar hundratusentals kronor som vi förlorar om konserten ställs in, säger Staffan Littmarck till Upplandsnytt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista