Knivskärning i Gränby gav fängelse

Tre års fängelse för grov misshandel. Det blev domen mot en 25-årig man som knivhögg sin före detta flickvän i en lägenhet i Gränby i oktober 2005.

Det var natten till den 7 oktober som kvinnan knivhöggs i en lägenhet i Uppsalastadsdelen Gränby. Hon lyckades ta sig ut ur lägenheten och försökte ta sig till E4:an. Hon påträffade med svåra skador av polisen i en telefonkiosk. Hon hade huggits två gånger med kniv. Det ena hugget skar av vänstra axelpulsådern, det andra punkterade lungsäcken. Förhörsprotokollen är skrämmande läsning.

Åklagaren yrkade på åtta till tio års fängelse. Under rättegången överraskade kvinnan med att vädjad till rätten att döma 25-åringen till vård, inte fängelse. Men den rättspsykiatriska undersökningen visade att mannen var frisk och han själv erkännde dådet men menade att han inte hade haft för avsikt att mörda kvinnan. Han dömdes till tre års fängelse för grov misshandeln.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".