Fyrishovkonserterna i sommar ser ut att bli av

Konserterna med Tomas Ledin och Magnus Uggla på Uppsala kommuns anläggning Fyrishov i sommar ser trots allt ut att bli av som planerat. Igår kom mycket kraftig kritik efter miljökontorets beslut att stoppa sena konserter och arrangörernas hot om att ställa in. Enligt vice ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden finns det möjlighet att ändra i den nya policyn.
I Uppsala kommuns nya policy för offentliga arrangemang som miljö- och hälososkyddsnämnden fattat beslut om, ska konserterna vid Fyrishov sluta klockan 22.00, medan övriga arrangörer får fortsätta att ha öppet till klockan 01.00 på fredag- och lördagnätter. Skälet till att konserterna vid Fyrishov måste sluta redan klockan 22.00 är att det kommit många klagomål från allmänheten att de blivit störda av musiken där på sommrarna. - Märker vi att policyn innehåller så pass mycket olägenheter i olika avseenden, så finns det ju möjligheter för vår nämnd att ändra i policyn, säger Örjan Nilsson, vice ordförande (m) i miljö- och hälsoskyddsnämnden i Uppsala. Staffan Littmarck, en av arrangörerna till konserterna med Ledin och Uggla tror att om kommunen inte ändrar sin policy så betyder det slutet för Fyrishov som arrangör av utomhuskonserter. - På längre sikt får vi diskutera det här, säger Örjan Nilsson, vice ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista