Flera skadade vid bussolycka på E18

Tre personer fick föras till sjukhus efter en trafikolycka på E18 vid Sagån väster om Enköping vid kvart i tio-tiden i dag. Ingen tycks ha fått några allvarligare skador.

UL:s buss 804 som går mellan Västerås och Uppsala hade sju passagerare och krockade med en personbil. Bilföraren klämdes fast och fick föras till Akademiska sjukhuset med helikopter medan de två andra skadade fördes med ambulans till Västerås.

Övriga passagerare på bussen, liksom busschauffören, chockades men klarade sig för övrigt med mindre blessyrer. Enligt uppgift orsakades olyckan av att personbilen av okänd anledning kom över på fel sida av vägen.

E18 fick under räddningsarbetet stängas av med stora trafikproblem som följd.

Vägsträckan är mycket olycksdrabbad och ska byggas om till motorväg. På grund av pengabrist har Vägverket dock tvingats skjuta planerna på framtiden. Motorvägsbygget beräknas därför börja tidigast 2008.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".