Knivhuggande 17-åring häktades

Den 17-åring som knivhögg en jämnårig yngling vid en hamburgerrestaurang i Uppsala i helgen häktades för en stund sedan av Uppsala Tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för försök till dråp.
Vid tretiden i söndags natt möttes de två unga männen vid McDonalds på Portalgatan. 17-åringen satt på en moped tillsammans med en kvinnlig bekant och den andra ynglingen färdades i bil tillsammans med några vänner. De två hade redan tidigare varit i bråk och när killen i bilen började prata med kvinnan på mopeden blev 17-åringen förbannad. Han sprang fram till bilen och högg offret i bröstet. Offrets vänner lyckades få bort 17-åringen från bilen och körde i ilfart till akademiska sjukhuset där det kunde konstateras att kniven gått in mellan två revben bara någon centimeter från ena lungan. 17-åringen gav sig iväg från McDonalds och var sen förvunnen innan han i måndags anmälde sig själv på polisstationen i Uppsala. Han är nu alltså häktad för försök till dråp och åtal ska vara väckt om två veckor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".