Kaos för elever på Fyrisskolan

Vid skolstarten i dag möttes eleverna på energiprogrammet och teknikprogrammet vid Fyrisskolan i Uppsala av kaos i undervisningslokalerna. Förseningar i ett ombyggnadsprojekt innebär att lokalerna nu är belamrade av verktyg och annat, och maskinerna i verkstadslokalerna är ännu inte på plats för att kunna användas.

I B-huset på Fyrisskolan har eleverna på teknikprogrammet och energiprogrammet sina praktiska lektioner. De lektionerna består bland annat av att svetsa och använda maskiner av olika slag i just de här verkstadslokalerna. Sedan början av sommaren har en entreprenör byggt om här och det hela skulle vara klart lagom till skolstarten idag.

Den byggfirma som skött ombyggnationen har enligt skolan inte vetat hur alla maskiner och skåp ska stå, och eftersom det inte fanns personal från skolan under jullovet som kunde tala om hur allt skulle skruvas fast och ställas i ordning, så har det hela nu blivit två veckor försenat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".