Landstingsledningen kritiserar chefs munkavle

I dag kommenterade landstingets ledning den ovilja mot att anställda uttalar sig för journalister som chefen för Akademiska sjukhusets avdelning 170 gav uttryck för tidigare i veckan.

Det skedde i samband med beslutet om att avdelningen ska flyttas från Ulleråkerområdet till Akademiskaområdet. Så här sa chefen Göran Kindåker när Upplandsnytts reporter kom för att få personalens reaktioner på beslutet:

- Först skall ni prata med Lennart Persson vår divisionschef sen ger han klartecken till oss att möta journalisterna. Vi har kommit överens om att journalistiken eller medierna först vänder sig till divisionschefen för att få den första informationen. Sen får vi se hur vi gör imorgon och framöver, hur vu hanterar medierna därefter.

Göran Kindåkers inställning till medierna var inte som uppskattades av Landstingsledningen. Så här kommenterar landstingets informationsdirektör Henrik Pederby i dag uttalandet:

- Det är helt oacceptabelt. Jag kan bara beklaga att en av våra chefer uttrycker sig på det här sättet. Det är ett brott mot vår policy på landstinget och det är ett brott mot lagstiftning. Självklart har alla medarbetare rätt att prata med massmedia.

Mårten Nilsson
marten.nilsson@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".