Ofredade grannarna - åtalas

Den man i 30-årsåldern från Uppsala som greps för några veckor sen efter att ha ofredat grannar i nära ett års tid har nu åtalats vid Uppsala tingsrätt.

Mannen har under lång tid stört sina grannar på flera olika sätt. Han har bland annat sprayat på en grannes dörr med svart färg - med skador för flera tusen kronor som följd - och han har även kastat sten på samma grannes fönster.

En annan som bor i samma trapp fick sitt titthål i dörren förstört. Utöver det här har han stört flera andra grannar genom att spela hög musik på nätterna, köra med dammsugare och genom att hamra på trappräcket i trappuppgången.

30-åringen åtalas dessutom för olaga hot, misshandel och egenmäktigt förfarande. Han riskerar nu fängelsestraff, och i åtalet krävs mannen också på drygt 40 000 kronor i skadestånd till både bostadsrättföreningen och till de berörda grannarna.

Rättegången hålls på fredag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".